2012 yılında kurulan firmamız tüm Türkiye’de hizmet verme yolunda aldığı kararlar ile 2021 yılı itibariyle Ankara’da da faaliyetlerine başlayacaktır. Aktif deprem kuşağı üzerinde bulunan Başkentimiz, gerek tarihten gelen gerekse özellikle 1960,1970 ve 1980 yıllardaki hızlı kentleşme ile birlikte konut yapımı da hızlanmıştır. Bu hızlı üretim ile birlikte kontrolsüz yapılar tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da kullanıma açılmıştır. 1999 depremi ile ülkemizde yapı stokumuz sorgulanmaya başlanmış ve aslında yetersiz yapılardan oluştuğu anlaşılmıştır.
Bu noktadan itibaren 2012 yılında çıkarılan ve mecliste kabul edilen 6306 sayılı kanun ile tüm Türkiye’yi kapsayan yenilenme süreci başlamıştır. Bu kanunda asıl amaç deprem riskine karşı daha sağlam binaların imal edilmesi olmuştur. Kanunun onaylanması ile hizmetine başlayan firmamız İstanbul Merkez, İzmir, Bursa, Balıkesir ve diğer bir çok ilde hizmet vermeye başlamıştır. 2021 yılına geldiğimizde de İstanbul Merkeze bağlı bir şube ile Ankaralıların da hizmetinizdeyiz.
NOT: Doğru bilgiye ulaşmak için Deprem Testleri konusunda yetkilendirilmiş ve yetki belgesi devam eden firmaları tercih ediniz. Maalesef yetki belgesi çeşitli nedenlerle iptal edilmiş yada hiç yetki belgesi almamış firma yada kişiler sektörde mevcut olup hizmet vermektedir. Hak kayıpları yaşamamak için yetkilendirilmiş firmaları tercih ediniz.
Ayrıca ilerleyen zamanlarda Ankara’da temsilcilikler de verilerek daha kapsamlı bir hizmet ağı ile Kurumsal kimliğimizle deprem testlerinden kentsel dönüşüm raporlarına, bilgi amaçlı raporlardan Kapsamlı incelemelere kadar hizmetinizdeyiz. Her yerde olduğu gibi yine DİPU Kentsel Dönüşüm markası garantisinde ve güvencesinde, firma müdürümüz ve yetkili mühendisimiz İnşaat Yüksek Mühendisi Özcan ÖZ’ün bizzat iştirak edeceği deprem testleri ile hizmetinizdeyiz.
Test talebinizin oluşmadan önce izlemenizi tavsiye ettiğimiz bazı videolarımız ve yayınlarımız
DEPREM TESTİ VE DEPREM adlı 26.10.2019 tarihli İnşaata Adım Adım Programı Yayını. Konuşmacı: Firma Müdürümüz İnşaat Yüksek Mühendisi Özcan ÖZ
ANKARA DEPREM TESTİ FİYATLARI 2022
Talep | HIZLI (Hasar Tespit) | ORTA (RBTEİE2019) | KAPSAMLI (TBDY2018) |
---|---|---|---|
Bilgi Amaçlı | 5000 TL | 10.000 TL * | 20.000 TL** İlgili Sayfaya GeçinizTıkla.... |
Kentsel Dönüşüm | Kullanılamaz | 12.500 TL | 20.000 TL ** İlgili Sayfaya GeçinizTıkla.... |
Fiyatlarımıza KDV dahil olmayıp Deprem Risk Raporları hizmet sektöründe yer almakta olup KDV oranımız %18 ‘dir.
Bölgesel hizmet aldığımız firmaların fiyat değişimleri ile ulaşım konaklama ve diğer giderlerden ötürü fiyatlarımız temsilcilikler arasında farklılık gösterebilmektedir. Firmamız her zaman doğru bilgiyi daha uygun maliyetle müşterilerimize sunmaya çalıştığından fiyatları en alt seviyede tutmak için sürekli arayış ve çaba içindedir ve olmaya da devam edecektir.
* Fiyatımız baz fiyat olup 10 katı ve toplam alanı 1500 m2 geçmeyen en fazla 1 bodrum katlı daha önce güçlendirme olmamış binalar için geçerlidir. İlave ücretlere aşağıda belirtilmiştir.
** Fiyatımız temel fiyat olup yapının kat sayısına ve toplam alanına göre değişiklik göstermektedir. İlave ücretlere aşağıda belirtilmiştir.
Firmamız ülkemizde ve dünyada bir çok kurum ve markanın kullandığı ödeme platformu olan iyzico.com ile anlaşmalı olup eğer talep ederseniz sanal link üzerinden ödemelerinizi güvenle yapabilirsiniz. İsterseniz bankaların belirlediği taksit imkanlarından da yine bankanızca belirlenen vade farkları ile yararlanabilirsiniz. Tüm kredi kartlarında 12 aya kadar taksit imkanı sunulmaktadır. Tek yapmanız gereken fiyat teklifinizi aldıktan sonra firmamızdan iyzico.com adresi üzerinden ödeme yapmanız için link talep etmenizdir. Gelecek linke tıklayarak iyzico.com adresi üzerinden gerekli bilgileri girip ödemenizi kolayca tamamlayabilir ve taksit imkanlarından yararlanabilirsiniz. iyzico firması Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yetkilendirilmiş ödeme firmasıdır.
Detaylı bilgi için iyzico sitesini ziyaret edebilirsiniz:
https://www.iyzico.com/
TESPİT YÖNTEMLERİ
HIZLI (HASAR TESPİT RAPORU) : Firmamız tarafından 2016 yılından beri kesintisiz olarak verilmekte olan bir hizmettir. Her yapı deprem öncesi yada sonrası oluşan hasarlar ile durumu hakkında bilgi vermektedir. Konusunda uzman ekibimize gelen talepler ile bu hasarlar (çatlamalar, dökülmeler yada çökmeler) hakkında yerinde gözle yapılan incelemeler ve basit bir kaç yöntemle binanızdaki hasarın sebebi ve uyarı olarak algılanacak durumlar tespit edilerek rapor halinde talep sahibine iletilmektedir.
ORTA SEVİYE (RBTİE2019): Ülkemizde Kentsel Dönüşüm kanunu ile birlikte hasarlı yada hasar alacak binaların tespit edilmesi hız kazanmıştır. Bu bağlamda TBDY2018 göre daha hızlı ve genel kabuller üzerine inşa edilmiş bir yönteme ihtiyaç duyulmuştur. Bu bağlamda hak arasında tek kattan numune almak olarak da ifade edilen yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemde genel amaç binanın olası bölgesel depremlerde alacağı hasarın büyüklüğünü belirlemek ve bu büyüklüğün her bina için ayrı ayrı belirlenen sınır değerlere oranının karşılaştırılmasını esas almaktadır. Uygulama olarak toprak üstüne çıkan ilk kat ve alt katlardan numuneler almasını ve diğer üst katların buna benzer olmasını kapsamaktadır. Yöntem 10 katı geçmeyen ve 30 m ve altı binalar için uygulanmakta olup daha yüksek binalar için TBDY2018 veya benzeri yöntemlere yönlenmesi ve her kattan numuneler alınarak daha detaylı inceleme yapılması gerekmektedir. Yöntem ile ilgili ayrıntılar ve yapılan işlemler aşağıda verilmektedir.
KAPSAMLI SEVİYE (TBDY2018): 1999 depremi ve sonrasında çıkarılan deprem yönetmeliklerde binanın performansının belirlenmesi ile ilgili bölümler yer almaktadır. 2018 yılında çıkarılan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği de 2019 yılı itibariyle uygulamaya girmiştir. Bu yönetmelikte 15. bölümde yer alan DEPREM ETKİSİ ALTINDA MEVCUT BİNA SİSTEMLERİNİN
DEĞERLENDİRİLMESİ VE GÜÇLENDİRME TASARIMI İÇİN ÖZEL KURALLAR başlığında yapılan çalışmaları kapsamaktadır. Tüm binalarda uygulanabilir bir yöntem olmakla birlikte müşteri talepleri binanın yaşı ve raporun kullanılacağı yere göre firmamız tarafından önerilmekte veya müşteri talebiyle yapılmaktadır. Yöntem ile ilgili ayrıntılar ve yapılan işlemler aşağıda verilmektedir.
RAPOR TALEPLERİ
BİLGİ AMAÇLI:2016 yılından bugüne kadar firmamız BİLGİ AMAÇLI deprem testleri hizmeti sunmaktadır. Her bir vatandaşımız yaşadığı bina hakkında bilgi sahibi olmaya ve kendi önlemini almaya hakkı olduğunu düşünmekteyiz. Maddi imkanlar ve ekonomik, sosyal farklı bir nedenle binanın yıkılıp yapılması ilk başta mümkün olmasa bile eğer riskli yada risk alma ihtimali olan bir yapıda ikamet ediyorsa binadan çıkarak farklı ve sağlam bir binada kiracı olarak bile yaşamak isteyebilir. Bu bağlamda herkesin binasının durumu hakkında bilgi alma hakkı vardır ve önlemini de tarafımızdan hazırlanacak raporlara istinaden almaktadır. Bilgi amaçlı raporlar özel olarak hazırlanmak olup talep eden kişilere binasının durumu hakkında bilgi vermekte ve ivedi olarak alınması gereken önlemleri ifade etmektedir.
KENTSEL DÖNÜŞÜM: Firmamız 2013 Ocak ayından beri kesintisiz olarak 6306 sayılı kanun yada bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yetkilidir. Yetki belgemiz tüm Türkiye’de geçerli olup hizmetlerimize kesintisiz devam etmekteyiz. Bilgi amaçlı deprem testi sonucunda binası riskli çıkan vatandaşlarımız ile doğrudan Kentsel Dönüşümden faydalanmak için firmamıza başvuru yapan vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm sürecinin başlamasında raporların tanzim edilmesi ve yetkili kurumlarca onaylatılmasında hizmet vermekteyiz.
RESMİ KURUM TALEPLERİ: Çeşitli dönemlerde, deprem sonrası, yeni bir işletme açılışlarında, genel İSG kontrollerinde yada farklı sebeplerle bir çok resmi kurum tarafından Binanın Sağlam olduğuna dair raporlar talep edilmektedir. Kurumun talebi, binanın özelliğine ve raporun kullanılacağı yere göre uygun bir tespit yöntemiyle raporlar tanzim edilmektedir. Firmamız sahip olduğu Kentsel Dönüşüm Lisans Belgesi ile SİM, İTB ve diğer yetki belgelerini de kullanarak DEPREM RİSK RAPORLARI hazırlamaktadır.
ORTA SEVİYE (RBTEİE2019) GÖRE YAPILAN ÇALIŞMALAR:
- Mevcut durum ile varsa imalat projeleri karşılaştırılarak varsa değişiklikler (Kolon kesilmesi, kolon yer ve yön değişimleri, alansan değişimler) belirlenir. Eğer projeler mevcut değilse yerinde rölöve hazırlanarak saha çalışmaları ve analizlere altlık hazırlanır:
- Yapısal hasarlar varsa yerinde incelenir, eğer yoksa yapısal hasara sebep olabilecek kısa kolon, düzensiz geometri, çekiçleme etkisi v.b. durumlar incelenir.
- Binanın zemin katından 12 adet test çekici uygulaması,
- Binanın zemin katından 6 adet karot numunesi alınması, Karot alım işlemi sonrası karot delikleri uygun yüksek dayanımlı tamir harçları ile kapatılır.
- Binanın zemin katından 3 adet kolondan tahribatsız donatı tespiti ve 3 adet kolondan tahribatlı donatı tespiti.
- Bodrum kattan kolonlardan 3 adet kolondan tahribatsız donatı tespiti ve 3 adet kolondan tahribatlı donatı tespiti.
- Varsa güçlendirme elemanlarından ve yapı deprem perdelerinden de ayrıca karot alma işlemleri, donatı tespit edilmesi amacıyla donatı okuma ve sıyırma işlemleri yönetmelikte belirtilen sayıda ve nitelikte yapılır.
- Zemin etüt çalışması müşteri ilave olarak talep etmedikçe yapılmayıp bölgesel AFAD verileri kullanılır.
- Yapının bilgisayar ortamında (STA4CAD: Yerli yazılım) ile modellemesi yapılarak sahadan gelen veriler de işlenip depremli durumda simülasyonları yapılarak olası hedef depreme karşı dayanımı belirlenir.
- Bilgi amaçlı raporlarda malike 1 nüsha rapor ve 1 adet CD e-imzalı halinde çalışmalar teslim edilir.
KAPSAMLI SEVİYE (TBDY2018) GÖRE YAPILAN ÇALIŞMALAR:
- Mevcut durum ile varsa imalat projeleri karşılaştırılarak varsa değişiklikler (Kolon kesilmesi, kolon yer ve yön değişimleri, alansan değişimler) belirlenir. Eğer projeler mevcut değilse yerinde rölöve hazırlanarak saha çalışmaları ve analizlere altlık hazırlanır:
- Yapısal hasarlar varsa yerinde incelenir, eğer yoksa yapısal hasara sebep olabilecek kısa kolon, düzensiz geometri, çekiçleme etkisi v.b. durumlar incelenir.
- Binanın her katından 3 adet karot numunesi alınması, Karot alım işlemi sonrası karot delikleri uygun yüksek dayanımlı tamir harçları ile kapatılır.
- Binanın her katından 3 adet kolondan tahribatsız donatı tespiti ve 3 adet kolondan tahribatlı donatı tespiti.
- Varsa güçlendirme elemanlarından ve yapı deprem perdelerinden de ayrıca karot alma işlemleri, donatı tespit edilmesi amacıyla donatı okuma ve sıyırma işlemleri yönetmelikte belirtilen sayıda ve nitelikte yapılır.
- Kapsamlı bir yöntemle zemin etüt çalışması yapılarak binanıza ait zemin verilerine ulaşılır.
- Yapının bilgisayar ortamında (SAP200 veya ETAPS veya PERFORM3D: Yabancı yazılım) ile modellemesi yapılarak sahadan gelen veriler de işlenip depremli durumda simülasyonları yapılarak olası hedef depreme karşı dayanımı belirlenir.
- Bilgi amaçlı raporlarda malike 1 nüsha rapor ve 1 adet CD e-imzalı halinde çalışmalar teslim edilir.
TBDY2018 ile yapılacak testler için lütfen ilgili sayfamıza geçiniz.
İLAVE ÜCRETLER VE ÜCRET ARTIŞLARI:
- RBTEİE göre yapılacak işlemlerde ilave 1 bodrum kattan fazla bodrum kat olması durumunda bu kattan da çeşitli tespitler yapılacağından ücret ilavesi uygulanır.
- RBTEİE göre yapılacak işlemlerde bina alanı 1500 m2 geçer ise alansal farklılıktan dolayı ücret ilavesi uygulanır.
- RBTEİE göre yapılacak işlemlerde güçlendirme mantosu (kolon sarma), güçlendirme perdesi gibi ilave elemanlar mevcut ise bu elemanlardan da çeşitli tespitler yapılacağından ücret ilavesi uygulanır.
- Bilgi amaçlı testlerde zemin etüdü çalışması yapılmamaktadır. Ancak malikler ilave olarak zemin etüdü çalışması isterlerse sismik yada sondajlı yapılacak çalışmalara göre ücret ilavesi uygulanır.
- TBDY göre yapılacak işlemlerde alansal farklılıklara göre yapılacak çalışmalar ve analiz süresi uzayacağından ücret ilavesi uygulanır.
- Bilgi amaçlı deprem testi talepleri ile başlayan çalışmalarda maliklerin talebi ile Kentsel Dönüşüm’e geçilmesi durumunda zemin etüdü yapılmamış işlerde dosyanın kuruma teslimi öncesi zemin etüt çalışması yapılması gerektiğinden ücret ilavesi uygulanır.
- Saha çalışmaları maliklerin isteğiyle yapılması gerekenden farklı bir noktada yada yeter sayıda yapılmaması durumunda raporun Kentsel dönüşüm yada farklı bir nedenle tekrar hazırlanması talep edilirse yapılacak ilave işlemler için laboratuvar hizmetleri ücret ilavesi uygulanır.
NOT: Firmamızda “HİZMET DEVAMLILIĞI” ilkesi gereği eğer müşteri ilk talepte bir alt seviye çalışma talep edip daha sonra çıkan sonuç neticesinde bir üst seviye çalışmaya geçerse ilk çalışma için ödenen ücret avans kabul edilerek sonraki çalışmanın avans ödemesinden düşülecektir.
TBDY2018 >> RBTEİE2019 >> HIZLI TESPİT
NEREDEN BAŞLAMALIYIZ?
1- ÖN FİYAT TEKLİFİNİN VERİLMESİ: İletişim kanalları ile firmamıza ulaşılarak ön teklif öğrenilmelidir.
2- SÖZLEŞME GÖNDERİLMESİ: Ön teklifi kabul eden müşterilerimize sözleşme gönderilecektir. Tüm müşterilerimizin sözleşmeyi okuması ve anlaşılmayan kısımları sorarak nihai kararı vermesi ve ardından sözleşmenin imzalanması gerekmektedir.
3- SÖZLEŞME ONAYLANMASI: Sözleşme imzalanmasının ardından binaya ait statik ve mimari projelerin ilgili ilçe belediyesinden temin edilmesi ve %50 avans ödemesi ile firmamıza ulaştırılması gerekmektedir.
4- RANDEVU TARİHİNİN VERİLMESİ: Tüm işlemleri tamamlayan müşterilerimizin 10.11.2020 tarihinden itibaren başlayarak sırayla binalarına intikal edilecek ve deprem testleri yapılacaktır. 10-15 gün içinde detaylı raporların teslim edilecektir
ANKARA DİPU Kentsel Dönüşüm Şube
İnş. Yük. Müh. Özcan ÖZ
1981 Kastamonu doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. 1996 yılında İstanbul Eyüp Haydar Akçelik Anadolu Meslek Lisesini kazanarak İç Mekan Düzenleme bölümünden 1999 yılında Okul Birincisi olarak tamamlamıştır. 2000 yılında K.T.Ü. G.M.F. İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazanarak 2005 yılında Okul ve Bölüm Birincisi olarak lisans eğitimini tamamlamıştır. Üniversite eğitiminden sonra özel sektörde yapı denetim proje konularında hizmet vermiştir. 2012 yılında Kentsel Dönüşüm kanunun kabulü ile DİPU İnşaat Proje ve Uygulama Ltd. Şti. adlı firmayı kurarak Kentsel Dönüşüm ve Deprem Risk Raporu konularında hizmetler vermeye başlamıştır. Bu arada yüksek lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2017 yılında tamamlayarak İnşaat Yüksek Mühendisi unvanını almıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Özcan ÖZ halen firmamızda Müdürlük ve yetkin mühendislik görevleri üstlenmektedir.
ANKARA DİPU Kentsel Dönüşüm Temsilcilik
Gölbaşı / ANKARA
ozcanoz@dipuinsaat.com
DİPU Kentsel Dönüşüm Proje Müşavirlik
Şirinevler Mh. Oktay1 Sk. No:7/A Bahçelievler İstanbul
info@dipuinsaat.com
ANKARA DEPREM ETKİLERİ VE YAPI STOĞUNUN DURUMU
Ankara dört tarafı kuzeyden Kuzey Anadolu fay zonu, güneydoğudan Seyfe fay hattı, güneyden Tuz Gölü fay hattı, doğudan Ezinepazarı fayı ve güneybatıdan Eskişehir fay hattı tarafından çevrelenmiş durumdadır. Buda Ankara merkez ve ilçelerini deprem tehlikesi bakımından riskli duruma sokmaktadır. Bazı fay hatları ilçe merkezlerine 10¨~20 km kadar yakından geçmektedir. Buda olası bir deprem ve kırılma anında Ankara’nın çok fazla hasar görebileceği anlamına gelmektedir. Bu faylar 7.0 ve daha büyük bir deprem oluşmasına sebep olabilecek büyüklüktedir. Buna ilave olarak Ankara merkez ve bir çok ilçeden geçen ve 5~.0~6.0 büyüklüğünde deprem oluşturabilecek irili ufaklı faylarda mevcuttur. Buna ilave olarak Ankara merkezinin jeolojik yapısı oluşacak depremi arttıracak zemin büyütme özelliklerine sahiptir. Buda aslında küçük depremlerin bile Ankara’da büyük etkiler ve hasarlar oluşturabileceğinin farklı bir durumudur.
Ankara bulunduğu konut dört tarafından fay hatları ile çevrilmiştir. Bu durumda da bir çok bölgede oluşan depremlerden de fazlaca etkilenmiş ve can ile mal kaybı yaşanmıştır. Tarihi kayıtlara göre Ankara’da meydana gelen depremler ve kayıpların listesi aşağıda yer almaktadır.
- 12 Ağustos 1668: Beypazarın’da meydana gelen deprem neticesinde bir çok binada ağır hasarlar ve yıkımlar meydana gelmiştir. Bu depremin ardından oluşan artçılar ile yıkım devam etmiştir.
- 9 Mart 1902: Çankırı Merkez depremi
- 19 Nisan 1938 : Kırşehir Keskin depremi
- 1 Şubat 1944: Gerede depremi
- 13 Ağustos 1951: Çankırı depremi
- 7 Eylül 1953: Çankırı Çerkeş depremi
- 21 Nisan 1983: Köşker depremi
- 06 Haziran 2000: Çankırı Dodurga depremi
- 31 Temmuz 2005: Ankara Bala depremi
- 20 Aralık 2007: Ankara Bala depremi
Oluşan bu depremlerde Ankara ve ilçelerinde bir çok binada hasarlar meydana gelmiş ve can kayıpları yaşanmıştır.
Ankara’da tüm Türkiye gibi cumhuriyet sonrası özelliklede başkent olmasından sonra hızlıca nüfus artışı yaşamış iller arasındandır. 1950’lerden sonra başlayan gelişmeler ve yeni bina ihtiyaçları, 1980 sonrası gecekondu kültürünün artması ve şehirlere göçlerin hızlanması ve buna ilave olarak Kooperatif mantığında yapıların yapılması ile şehrin nüfusu da yapı stoğuda hızlıca artmıştır. Ancak bilindiği üzere 2000 yıllardan önce ülkemizde projeden uygulama aşamasına kadar hiç bir denetim mekanizması tam olarak uygulanmamıştır. Buna bağlı olarak da kontrolsüz ve dayanıksız yapılar imal edilmiştir. Halen Ankara’nın büyük bir kısmı bu yapılardan oluşmakta ve insanlar bu yapılarda yaşamaktadır. Buna ilave olarak Ankara’nın zemin yapısı da deprem etkilerini arttırıcı özellikte olması, dört tarafının faylarla çevrili olması olası tehlikeleri de arttırmaktadır. 2000 yıllardan sonra nispeten daha kontrollü ve teknik kaidelere uygun yapılar imal edilmeye başlansa da bu sayı genel yapı stoğunun %8~12 kısmına denk gelmektedir. Ayrıca Ankara’nın kırsal kesimlerinde halen kerpiç evler de bulunmaktadır. Buda olası deprem durumunda merkez kadar köylerinde hasar göreceğini göstermektedir. İlave olarak Ankara ilinin bir plan dahilinde binalarına deprem testlerinin yapılması dayanıksız binalara ise kentsel dönüşüm kanunundan faydalandırarak yenilenmesi gerekmektedir.
Ankara gibi fay hatlarının fazlaca olduğu ve deprem tehlikesinin çok yaşandığı bir ilde çevre ve şehircilik bakanlığından yetkili deprem testi firması olarak hizmet vermekteyiz. Firmamız Ankara Gölbaşında bulunan şubemiz ile hizmetlerine devam etmektedir. Deprem testi konusunda uzman ekibimiz ile civar ilçelere ve köylere kadar tüm bölgeye hizmet vererek depreme dayanıksız yapı stoğumuzun en kısa sürede yok edilmesi ve depreme dayanıklı yapıların artması için çalışıyoruz.
Deprem Risk Raporu, Bina sağlamlık raporu, karot raporu, apartman dayanıklılık raporları ve bir çok konuda bilgi amaçlı yada resmi işlemlerinizde kullanacağınız statik teknik raporları hazırlıyor ve teknik ifadeler ile birlikte vatandaşımızın da anlayacağı basitleştirilmiş ve karşılaştırmalı örneklerle sizlere sunuyoruz.
DİPU İnşaat Proje ve Uygulama Ltd. Şti. ve markamız DİPU Kentsel Dönüşüm olarak 2012 yılından beri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı kanun kapsamında yetkili ve lisanslı olarak hizmetlerimize, faaliyetlerimize devam ettiğimiz. Ankara’da oluşturduğumuz ofisimiz ile Kentsel Dönüşüm Raporu, Deprem Risk Raporu ve Bina Sağlamlık raporlarını tarafsız doğru ve uygun maliyetlerle sizlere sunuyoruz. Bu amaçla da tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da şube temsilciliklerimizle hizmetinizdeyiz. Ayrıca mevcut binaların kullanım amacına göre kurumların talep ettiği bina sağlamlık raporları ile bina statik raporları da firmamızca hazırlanmaktadır.
Firmamız İnş. Yük. Müh. Özcan Öz ve ekibiyle birlikte TBDY2018 yönetmeliklerine tam uyumlu olarak lineer (doğrusal) ve nonlineer (doğrusal olmayan) analizler de yapmaktadır. Bu analizleri ihtiyaç halinde Tasarım Gözetim ve Kontrollüğü hizmetlerinden de onaylatabilecek bilgi ve deneyimle profesyonel ekibiyle hizmetinizdedir.
DİPU Kentsel Dönüşüm ve Müşavirlik markası DİPU İnşaat Proje ve Uygulama Ltd. Şti. markası olup tescil kanunları ile korunmaktadır. İzinsiz olarak firmamızın adının, yazı ve firmamızca hazırlanan görsellerin kullanılması kanunlarca koruma altına alınmakta olup böyle fiil ve davranışta bulunan firma yada kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.